Een beetje vreemd misschien maar de Oost-Europese keuken verbergt een paar heerlijke gerechten in hun kookcultuur. Een voorbeeld hiervan is deze Armeense pizza of Lahmajoon.
Ingrediënten:
- 200 gr in blokjes gesneden tomaten
- 75 gr fijngehakte ui
- 30 gr kop gehakte verse peterselie
- 100 gr kop fijngehakte groene paprika
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde munt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel paprika
- 1/8 theelepel cayennepeper
- 1/8 theelepel peper
- 400gr extra mager rundergehakt (95% mager)
- 12 bloemtortilla’s
Bereiding:
- Meng in een grote kom de eerste 11 ingrediënten.
- Verkruimel het rundvlees over het mengsel en meng grondig.
- Leg de tortilla’s op een ingevette bakplaat.
- Verspreid 1/4 kopje vlees op elke tortilla tot binnen 1 à 2 cm van de randen (de tortilla’s zullen dus niet volledig bedekt zijn).
- Bak op 220 °C gedurende 9-12 minuten of tot het vlees niet langer roze is en de randen van de tortilla’s bruin beginnen te worden.