Lahmajoon (Armeense pizza)

Een beetje vreemd misschien maar de Oost-Europese keuken verbergt een paar heerlijke gerechten in hun kookcultuur. Een voorbeeld hiervan is deze Armeense pizza of Lahmajoon.

Ingrediënten:

  • 200 gr in blokjes gesneden tomaten
  • 75 gr fijngehakte ui
  • 30 gr kop gehakte verse peterselie
  • 100 gr kop fijngehakte groene paprika
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel paprika
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 1/8 theelepel peper
  • 400gr extra mager rundergehakt (95% mager)
  • 12 bloemtortilla’s

Bereiding:

  • Meng in een grote kom de eerste 11 ingrediënten.
  • Verkruimel het rundvlees over het mengsel en meng grondig.
  • Leg de tortilla’s op een ingevette bakplaat.
  • Verspreid 1/4 kopje vlees op elke tortilla tot binnen 1 à 2 cm van de randen (de tortilla’s zullen dus niet volledig bedekt zijn).
  • Bak op 220 °C gedurende 9-12 minuten of tot het vlees niet langer roze is en de randen van de tortilla’s bruin beginnen te worden.