Gegrilde Steaksalade

Gegrilde steaksalade boordevol biefstuk, paprika en uien. Dit maakt ons altijd blij bij eender welk weertje. We serveren het hier zowel warm, op kamertemperatuur of koud.

Ingrediënten slaatje

  • 450gr biefstuk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel peper
  • 3 rode paprika’s
  • 250 gr zoete maïs uit blik
  • 1 grote zoete ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gr ongekookte meergranen vlinderdas pasta
  • 2 grote tomaten

Ingrediënten dressing:

  • 50 ml limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel peper
  • 30 gr gehakte verse koriander

Bereiding steak en groenten

  • Kruid de biefstuk in met zout, komijn en peper. Was de paprika’s en wrijf ze samen met de maïs en ui met olie in.
  • Grill de steak op middelhoog vuur tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt.
  • Bereid de groenten in een grillpan of bakpan gedurende 8-10 minuten of tot ze knapperig zijn. Keer ze af en toe om zodat ze overal mooi gelijk garen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij ondertussen de gare groenten samen met de tomaten in grote beetklare stukken.
  • Breng de groenten over naar een grote kom.

Bereiding dressing

  • Klop in een kleine kom limoensap, olie, zout, komijn en peper tot het gemengd is.
  • Roer de koriander erdoor.

Afwerking slaatje

  • Giet de pasta af
  • Voeg deze toe aan de groente mengeling
  • Overgiet royaal met dressing.
  • Zet de sla onder elkaar zodat alles bedekt is met een mooi laagje.
  • Snij de biefstuk in dunne plakjes en voeg deze als laatste stap toe aan het slaatje.