Gegrilde steaksalade boordevol biefstuk, paprika en uien. Dit maakt ons altijd blij bij eender welk weertje. We serveren het hier zowel warm, op kamertemperatuur of koud.
Ingrediënten slaatje
- 450gr biefstuk
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel peper
- 3 rode paprika’s
- 250 gr zoete maïs uit blik
- 1 grote zoete ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gr ongekookte meergranen vlinderdas pasta
- 2 grote tomaten
Ingrediënten dressing:
- 50 ml limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel peper
- 30 gr gehakte verse koriander
Bereiding steak en groenten
- Kruid de biefstuk in met zout, komijn en peper. Was de paprika’s en wrijf ze samen met de maïs en ui met olie in.
- Grill de steak op middelhoog vuur tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt.
- Bereid de groenten in een grillpan of bakpan gedurende 8-10 minuten of tot ze knapperig zijn. Keer ze af en toe om zodat ze overal mooi gelijk garen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij ondertussen de gare groenten samen met de tomaten in grote beetklare stukken.
- Breng de groenten over naar een grote kom.
Bereiding dressing
- Klop in een kleine kom limoensap, olie, zout, komijn en peper tot het gemengd is.
- Roer de koriander erdoor.
Afwerking slaatje
- Giet de pasta af
- Voeg deze toe aan de groente mengeling
- Overgiet royaal met dressing.
- Zet de sla onder elkaar zodat alles bedekt is met een mooi laagje.
- Snij de biefstuk in dunne plakjes en voeg deze als laatste stap toe aan het slaatje.