Koemelkvrije Rijsttaart

Koemelkvrije rijsttaart

Op zoek naar een recept voor een heerlijk smeuïge rijsttaart die ook nog eens volledig zuivelvrij is? Dan mag je nu stoppen met zoeken, want met dit recept heb je in 1-2-3 een lekkere koemelkvrije rijsttaart op tafel staan.

Ingrediënten

  • 750 ml. ongezoete amandelmelk
  • 150 gr. dessertrijst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 2 à 3 eieren (afhankelijk van de grootte)
  • 40 gr. bloem
  • 75 gr. gesmolten soja bakboter of lopende boter van Boni

Bereiding

  • Kook de amandelmelk, de rijst en de vanillesuiker (Dit is net zoals je rijstpap maakt). Haal van het vuur eenmaal de rijst gaar is. Laat daarna afkoelen.
  • Klop de eierdooiers en 3/4 van de kristalsuiker op en voeg er de lauwe gesmolten boter bij
  • Zeef de bloem en meng de deze eronder
  • Meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel
  • Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel
  • Giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180 °C
  • Laat afkoelen
  • Strooi er wat bloemsuiker over en smakelijk!

Tips

  • Vervang de ongezoete amandelmelk met een gezoete variant. Zo hoef je minder suiker te gebruiken.
  • Gebruik amandelmelk met een smaakje (bvb chocolade) om zo een extra toets aan je rijsttaart te geven.