Op zoek naar een recept voor een heerlijk smeuïge rijsttaart die ook nog eens volledig zuivelvrij is? Dan mag je nu stoppen met zoeken, want met dit recept heb je in 1-2-3 een lekkere koemelkvrije rijsttaart op tafel staan.
Ingrediënten
- 750 ml. ongezoete amandelmelk
- 150 gr. dessertrijst
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr. kristalsuiker
- 2 à 3 eieren (afhankelijk van de grootte)
- 40 gr. bloem
- 75 gr. gesmolten soja bakboter of lopende boter van Boni
Bereiding
- Kook de amandelmelk, de rijst en de vanillesuiker (Dit is net zoals je rijstpap maakt). Haal van het vuur eenmaal de rijst gaar is. Laat daarna afkoelen.
- Klop de eierdooiers en 3/4 van de kristalsuiker op en voeg er de lauwe gesmolten boter bij
- Zeef de bloem en meng de deze eronder
- Meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel
- Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel
- Giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180 °C
- Laat afkoelen
- Strooi er wat bloemsuiker over en smakelijk!
Tips
- Vervang de ongezoete amandelmelk met een gezoete variant. Zo hoef je minder suiker te gebruiken.
- Gebruik amandelmelk met een smaakje (bvb chocolade) om zo een extra toets aan je rijsttaart te geven.