Banaan en Macadamia Muffins

Deze banaan en macadamia muffins smaken de volgende dag nog lekkerder, dus om tijd te besparen maken we ze vaak de avond van tevoren. Ze blijven dagen lang lekker zacht zonder dat ze uitdrogen.

Ingrediënten:

  • 375 gr bloem
  • 400 gr suiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 grote eieren, kamertemperatuur
  • 250 ml koolzaadolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 medium rijpe bananen, gepureerd
  • 75 gr gezoete geraspte kokosnoot

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Combineer de eerste 5 ingrediënten in een grote kom.
  • Meng in een andere kom de eieren, olie en vanille.
  • Roer de droge ingrediënten erdoor tot ze net bevochtigd zijn.
  • Spatel de bananen, kokos en ananas erdoor.
  • Vul ingevette of met papier beklede muffinbekers voor twee derde.
  • Bestrooi met noten.
  • Bak 18-20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Laat daarna 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de bakvormpjes haalt.

Bewaartip:

Vries gekoelde muffins in luchtdichte bakjes in. Om ze opnieuw klaar te maken, ontdooi de muffins bij kamertemperatuur. Een andere optie om je elke muffin 20-30 seconden in de microgolfoven te plaatsen op de hoogste stand totdat deze is opgewarmd.