Rabarber Applemoes

Rabarber-Appelmoes
Rabarber-Appelmoes

Weet je nooit wat te maken met je overschot aan rabarber? Maak dan deze lekkere rabarber appelmoes, een eenvoudige variant op de klassieke versie. Iets zuriger en frisser van smaak, wat het ideaal maakt voor de warme zomermaanden. Deze rabarber appelmoes is lekker in warme bereidingen maar wordt ook koud gesmaakt door onze jongens.

Ingrediënten:

  • 1 dikke stok rabarber
  • 4 Jonagold appels
  • 2 persappelsienen

Bereiding:

  • Was de rabarber en snij deze in stukjes.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij in stukken.
  • Voeg alles samen in een glazen ovenschaal.
  • Pers de sinaasappels en giet het sap bij de appels en rabarber. Dit voorkomt verkleuring van de appels niet en zo heb je genoeg vocht voor de garing.
  • Roer alles al eens onder elkaar, zodat het sinaasappelsap goed verdeeld is.
  • Zet 2 maal 10 minuten in de microgolfoven op 600 watt en roer tussendoor alles al eens om.
  • Daarna eens goed roeren en je rabarber appelmoes is klaar

Tips:

  • Afhankelijk van de grootte van je stukken appel zullen ze al dan niet nog wat langer in de microgolf mogen. Hou je niet van rabarber, maar wil je toch zure appelmoes, gebruik dan boskoop appels. Het basisrecept voor reguliere appelmoes hiervoor kan je ook op onze site terugvinden.
  • Dit receptje is ook heerlijk om in je hete bliksem te gebruiken of bij sappige kip uit d oven.
  • Geen persappelsienen in huis? Een scheutje water kan ook, dit helpt dan niet tegen de verkleuring van je appelmoes.
  • Met bladerdeeg (kan je kant en klaar kopen, bijvoorbeeld van Boni uit Colruyt) kan je heerlijke rabarber-appelflappen maken.