Lekkere peperroomsaus met biefstuk en frietjes, het is een heerlijke klassieker. Maar jammer genoeg niet altijd weggelegd voor iedereen met voedselallergieën. Daarom delen wij graag dit recept voor koemelkvrije peperroomsaus zodat we allemaal van deze Vlaamse klassieker kunnen genieten!
Ingrediënten:
- 2 à 3 koffielepels groene peperbolletjes op sap
- 2 brikjes cashewnoten room
- 25 ml. whisky (Johny Walker Red Label of een ander niet te duur merk)
- 1 vleesbouillonblokje
- Maïzena
- Peper
Bereiding:
- Voordat je begint, spoel je even je kookpot uit met water zodat je minder kans hebt dat je room aanbakt.
- Voeg de peperbolletjes met wat sap toe in je kookpot.
- Giet de whisky er bij en kook alles gedurende een 2-tal minuten in.
- Voeg de cashewnoten room en het bouillonblokje toe en laat verder inkoken gedurende 5 à 10 minuten.
- Neem wat van de saus apart en voeg een koffielepel maïzena toe zodat deze oplost.
- Meng dit opnieuw onder de rest van de saus en breng aan de kook.
- Als je dikke luchtbellen ziet verschijnen is de saus klaar.
Tips:
- Serveer deze saus met een lekkere biefstuk en frietjes.
- Als je niet van peperbolletjes houdt, zeef deze op het einde dan uit de saus met een fijne zeef. Zo hou je een zachte en egale saus over.