Koemelkvrije gecondenseerde melk

Niets is zo frustrerend dan wanneer een lekker recept hebt gevonden dat je wil uitproberen om dan vast te stellen dat je gecondenseerde melk nodig heb. Daarom hebben wij voor jullie dit eenvoudige stap-voor-stap recept om zelf vegan en koemelkvrije gecondenseerde melk te maken. Perfect voor gebruik in elk recept dat gecondenseerde melk vereist. Zo kan je het gebruiken in onze eigen versie van een heerlijke pompoentaart.

Ingrediënten:

  • 500ml plantaardige melk (bvb gezoete amandelmelk)
  • 180g kristalsuiker

Bereiding;

  • Neem een pan met een dikke bodem en giet er 500 ml gezoete amandelmelk in.
  • Voeg 180g suiker toe en verwarm al roerend op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.
  • Zet het vuur laag en laat de melk onafgedekt zonder te roeren ca. 1 uur heel zachtjes koken.
  • Nadat de melk is ingedikt schraap je voorzichtig de aangekoekte resten aan de rand weg.
  • Giet daarna je gecondenseerde melk in een glazen container om verder af te koelen.

Tips:

  • Varieer met verschillende soorten plantaardige melk om variaties in smaak te vinden.
  • Voeg meer of minder suiker toe om het geheel volledig volgens je eigen smaak te maken.
  • Je kan deze gecondenseerde melk enkele weken bewaren in de koelkast als je het in een luchtdichte container kan bewaren.

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.