Deze alles-in-één witte saus is super eenvoudig te maken en is ook nog eens volledig koemelk- en sojamelkvrij. Ze is ook perfect voor pastasauzen, ovenschotels en klassiekers, zoals lasagne.
Ingrediënten
- 2x cashewnotenroom 250ml
- Soja bakboter of lopende boter van Boni
- 1x bouillonblokje fijne kruiden (Knorr)
- Maïszetmeel
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Bereiding
- Smelt wat boter in een steelpannetje
- Voeg de cashewnoten room toe en laat deze al roerend enkele minuten inkoken.
- Verkruimel het bouillonblokje en roer het onder de saus tot het volledig is opgelost.
- Neem wat van de warme saus in een glas en voeg maïszetmeel toe. Meng dit in het glas en voeg opnieuw al roerend toe aan de rest van de saus.
- Proef en kruid indien nodig bij met peper, zout en nootmuskaat.
Tips
- Deze koemelkvrije bechamelsaus is de perfecte basis voor alle andere roomsauzen zoals peper- en champignonroomsaus.
- Voeg wat citroensap toe om wat extra frisheid in de saus te brengen.
- Maak er met een lepel graantjesmosterd een heerlijke mostersaus van voor bij een sappig stuk varkensgebraad.