Koemelkvrije Bechamelsaus

Koemelkvrije Bechamelsaus

Deze alles-in-één witte saus is super eenvoudig te maken en is ook nog eens volledig koemelk- en sojamelkvrij. Ze is ook perfect voor pastasauzen, ovenschotels en klassiekers, zoals lasagne.

Ingrediënten

Bereiding

  • Smelt wat boter in een steelpannetje
  • Voeg de cashewnoten room toe en laat deze al roerend enkele minuten inkoken.
  • Verkruimel het bouillonblokje en roer het onder de saus tot het volledig is opgelost.
  • Neem wat van de warme saus in een glas en voeg maïszetmeel toe. Meng dit in het glas en voeg opnieuw al roerend toe aan de rest van de saus.
  • Proef en kruid indien nodig bij met peper, zout en nootmuskaat.

Tips

  • Deze koemelkvrije bechamelsaus is de perfecte basis voor alle andere roomsauzen zoals peper- en champignonroomsaus.
  • Voeg wat citroensap toe om wat extra frisheid in de saus te brengen.
  • Maak er met een lepel graantjesmosterd een heerlijke mostersaus van voor bij een sappig stuk varkensgebraad.